Datum polaska: 7.12. Datum povratka: 8.12.

Cijena: 135 KM (Konvertor valuta)

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina ...… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra hrana, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada Hrvatske. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu.

1.DAN (07.12.2019.) SARAJEVO – ZAGREB


Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u subotu, u ranim jutarnjim satima – cca 01:00h (petak na subotu). Vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima. Odlazak u jedan od shopping centara u Zagrebu. Slobodno vrijeme za shopping.

Polazak prema hotelu u dogvorenom terminu. Smještaj u hotel. Vrijeme za odmor. U dogovorenom terminu fakultativni polazak prema Čazmi, gdje se smjestila “Božićna priča porodice Salaj”….   Ove godine očekuje Vas preko pet  miliona svjetlećih lampica, uz to su domaćini pripremili pregršt novosti kao što su animatori za najmlađe, umjetno klizalište, veliko Advent selo gdje možete razgledati i kupiti razne domaće prehrambene proizvode  te razne rukotvorine i suvenire , nezaobilazni svakodnevni vatromet. Povratak u hotel. Noćenje

2.DAN (08.12.2019.) ZAGREB – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Fakultativno obilazak Zagreba u pratnji licenciranog lokalnog vodiča (Trg bana Josipa Jelačića, Dolac, Cvjetni trg, uspinjača, Stari dio grada, kula Lotrščak, Trg sv. Marka, banski dvori, Kamenita vrata, Zagrebačka katedrala i druge znamenitosti). Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Zagrebu.

 Nastavak putovanja prema BiH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Hrvatsku i BiH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA 135,00 KM

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* 1 noćenje sa doručkom u Zagrebu, I hotel 3*
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 2 KM  po danu (za osobe 60-75 godina 4 KM po danu)
* Fakultativne izlete
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
• Doplata za jednokrevetnu sobu 30 KM
• Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjediša iza ili ispred 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti

-Fakultativni izlet:

*Obilazak Zagreba 10 €
*ZOO vrt 8 €
* SalajLand 10 €

 

Potrebna dokumentacija:

*Biometrijski pasoš sa datumom važenja min 90 dana od planiranog datuma povratka sa putovanja.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi organizatora putovanja ''B-Tours'' i posrednika putovanja ''Prime-Travel''