Datum polaska: 5.10. Datum povratka: 10.10.

Cijena: Na upit

TERMINI PUTOVANJA: 05.-10.1O. ;    19.-24.10;     23.11.-28.11.

1.DAN – SARAJEVO – BEOGRAD
Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u ranim jutarnjim satima (cca 03:00h) i polazak prema Beogradu. Noćna vožnja uz uzastopne pauze prema potrebama grupe.
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Po dolasku zajedeničko pješačko razgledanje starog dijela grada: Knez Mihailova, Trg Republike, Narodno Kazalište, Narodni muzej crkve sv. Save, Trg Slavija,, Kalemegdan... Prijava u hotel cca 14h. Slobodno vrijeme. Fakultativno večernje krstarenje uz večeru na nekom od poznatih beogradskih splavova. Povratak u hotel po dogovoru. Noćenje.
2.DAN – BEOGRAD – SREMSKI KARLOVCI - NOVI SAD – BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Novi Sad. Vožnja prema Sremskim Karlovcima (cca45 min). Po dolasku u Sremske Karlovce nas prvo očekuje posjeta jednom manjem vidikovcu odakle ćemo se upoznati sa gradom iz jedne drugačije perspektive, nakon čega se spuštamo do centra odakle idemo na kraće pješačko razgledanje grada. Šetnjom po gradu upoznajemo se sa onim najljepšim i najznamenitijim građevinama koje krase S.Karlovce. Prolazimo pored zgrade najstarije gimnazije u Srbiji u čijoj se blizini nalazi poznata fontana „4 lava“. Vožnja prema Novom Sadu. Po dolasku slijedi kraći panoramski obilazak pa potom šetnja gradom u pratnji vodiča: TRG SLOBODE, NARODNO POZORIŠTE, USPENSKA CRKVA, ZMAJ JOVINA ULICA…Odlazak na Petrovaradin i obilazak tvrđave. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Beograd. Preporučujemo zlazak u neki od beogradskih klubova. Noćenje.
3.DAN – BEOGRAD – DRAČ
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela i polazak prema Draču, poznatom ljetovalištu Albanije, uz usputne pauze prema potrebi grupe. Poslijepodnevni dolazak u Drač i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Nakon odmora u večernjim satima u pratnji vodiča slijedi kraći obilazak Drača i njegovih znamenitosti. Drač je jedan od najstarijih gradova u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi grad sa bulevarima i šetalištima. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN – DRAČ – TIRANA -KRUJA - DRAČ
Doručak . Nakon doručka mogućnost fakultativnog obilaska Tirane, glavnog grada Albanije. Po dolasku u Tiranu slijedi obilazak znamenitosti, a u prvom redu čuveni trg Skenderbega sa istoimenom konjaničkom statuom (izvaredan foto motiv), Edhem begova džamija, sahat kula, muzeji, bulevar kralja Zogua I. Slobodno vrijeme.Izlet nastavljamo putovanjem prema Kruji u trajanju od 45 minuta. Dolazak u Kruju. Obilazak Kruje, rodnog mjesta Skender-bega (albanskog narodnog heroja). Posjeta srednjevjekovnom bazaru na kojem mozete kupiti razne ručno pravljene proizvode od srebra, bakra, kože, drveta, zatim vunene ćilime i druge zanimljive predmete. Unutar zidina tvrđave u Kruji nalaze se dva muzeja–Skenderbegov muzej i Etnografski muzej. Po dogovoru, povratak u hotel i noćenje.
5.DAN – DRAČ – BERAT
Doručak. Nakon doručka fakultativna posjeta Beratu pored Girokastre, jedinom gradu Albanije koji se nalazi na Unesco listi svjetske baštine. Grad je poznat po svojim fasadama te zbog toga nosi naziv “ Grad sa hiljadu i jednim prozorom”. Pored toga ima citadelu sa koje se pruža prekrasan pogled na Mangalen i Goricu. U dogovoru sa grupom povratak u hotel. Noćenje.
6. DAN – DRAČ – SKADAR – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja u pravcu Skadra. Po dolasku, obilazak Skadra, drugog najvećeg i najznačajnijeg grada Albanije. Fokus obilaska je  tvrđava Rozafa odakle se pruža predivan panoramski pogled na čitavu okolinu Skadra. Tvrđava Rozafa stara je preko dvije hiljade godina. Uz nju je vezana legenda koja kaže da su je gradila tri brata ali sve što bi preko dana sazidali, preko noći bi vile porušile. Ime tvrđave „Rozafa“potiče od imena „vjerne ljube“ namlađeg od trojice braće koja je kao žrtva uzidana u tvrđavu.
Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

 

U cijenu aranžmana uključeno:
*Prijevoz modernim turističkim autobusom
*Smještaj u hotelu u Beogradu na bazi 2 noćenja s doručkom
*Smještaj u hotelu u Draču na bazi 3 noćenja s doručkom
*Pratilac putovanja
*Obilazak Beograda, Drača,Skadra
*Ulaznica u Rozafu

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*Obavezno putno zdravstveno osiguranje (2 KM po osobi po danu do 60 godina)
*Fakultativni izleti
- Tirana i Kruja 15 eur
- Berat 25 eur
- Sremski Karlovci i Novi Sad 15 eur

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 339 KM (za prvih 10 rezervacija)
          REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 425 KM