Cijena: Na upit

Šire područje oko vodopada Skakavac je proglašeno spomenikom prirode. Ulaz u zaštićeno područje se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. Sam vodopad predstavlja centar interesovanja svih planinara. Impresivne je visine od 98 metara. Prolazak preko drvenog mosta koji se nalazi u samom dnu vodopada je poseban doživljaj. Nije vam potrebna snaga i velika kondicija. Laganom šetnjom ćete doći do prelijepih predjela i sigurno je da ćete uživati u veličanstvenom ambijentu.

Planinarska tura kreće iz sela Nahorevo nadomak Sarajeva sa 700 m nadmorske visine. Do sela se može doći i gradskim prevozom. Laganim usponom dolazi se do ulaza u spomenik prirode gdje se nalazi mala drvena koliba. Ova koliba je često odmorište koje šetači iskoriste da se okrijepe nakon prvog dijela uspona. Do kolibe se može doći i vozilom tako da uspon može biti skračen odnosno olakšan.

Šetnja spomenikom prirode

Drugi dio puta prolazi kroz bajkovit ambijent bukove šume koja se u ljetnim mjesecima kupa u zelenilu. Staza do vodopada je skoro ravna. Dužine je oko 4 kilometra tako da se do vodopada stiže laganom šetnjom za nešto više od sat vremena. Ljudi oduvijek ozarenog lica, impresionirani jedinstvenom ljepotom ovog vodopada prepričavaju utiske sa ovog izleta.