Cijena: Na upit

Vlašić, planina jedinstva mnogih prirodnih vrijednosti, ne ostavlja ravnodušnim nikog.Vrijeme, godišnje doba, pa čak i kraći boravak, razlog su za trajnu i neraskidivu, gotovo intimnu vezu svakog ponaosob.Takvim ga prije svega čini spoj gotovo nenarušene prirodne jednostavnosti, a ipak ljepote koju je i najvećim novcem nemoguće imitirati, i tu više nego u nečem drugom, reklo bi se, leži "šarm" ove planine. Vlašić tako vješto, a zahvaljujući turističkim radnicima, prati trendove turističke ponude uvažavajući potrebe savremenog čovjeka, a da pri tom ne naruši prirodan balans. No baš zato, ova planina zlata je vrijedna jer svoje mjesto mogu naći svi: planinari, sportisti, paraglajderi, ribari, ili tek šetači i ljubitelji prirode i čistog, a ovdje visoko vrijednog zraka, pa se s pravom boravak na Vlašiću tretira kao korištenje vazdušne banje. Zato je to mjesto za zdrave i bolesne, djecu i starce, ali i poslovne ljude i omladinu. Jednako je ugodno tokom cijele godine, ljeti uglavnom uz Ugar, tipičnu planinsku rijeku, a ne ostavlja ravnodušnim niti obilazak Paljenika najvišeg vrha smještenog na 1943 metra.

Sva ova ljepota od Travnika, udaljena je 28 kilometara, a povezana uvijek prohodnim putem čak i u najtežim zimskim uslovima, kada je visina snijega često i preko jednog metra.

Eko Fis Vlašić

Turističko naselje EKO-FIS Vlašić udaljeno je 1 km od Babanovca. Za naše goste Eko-Fis Vlašić otvoreno je cijelu godinu. Naselje je osmišljeno tako da ljubitelji prirode imaju razloga doći i zimi i ljeti jer uz ski staze u ponudi su i brojni sportsko - rekreativni sadržaji. Eko–Fis Vlašić je idealan za obiteljski odmor i zabavu. Svojim gostima možemo ponuditi apsolutni mir i odmor. Za istinske zaljubljenike u prirodu dolazak na EKO-FIS Vlašić je pun pogodak!